richard-in-cincy
Well-known member
Ingredients for approximately 45 pieces:
3 fresh egg whites
Salt
250 g sugar
350 g ground almonds (with skin)
2 TL ground cinnamon
125 g + extra powdered sugar
appr. 4 EL sliced almonds
parchment paper
plastic wrap or waxed paper
Preheat oven to 300F.
Beat two of the egg whites and a pinch of salt to stiff peaks. Sprinkle the sugar over the eggwhites and continue beating until the sugar is incorporated. Fold in the ground almonds and cinnamon. Briefly knead until smooth.
Spread the plastic wrap on the counter, turn out the dough, and roll 12 cm thick (I think the recipe meant to say 12 mm, which is a little less than ½” thick). Cut Christmas trees with a cookie cutter (appr. 2” inch size), and place on parchment paper lined baking sheets.
Beat the remaining eggwhite and a pinch of salt until stiff. Beat in 125 g. powdered sugar. Brush the cookies with the meringue. Divide the almond slices over the cookies.
Bake in preheated oven on the lowest level approximately 15 minutes. Cool. Dust with more powdered sugar.
Zimtbäumchen
Zutaten für ca. 45 Stück:
3 frische Eiweiß (Gr. M)
Salz
250 g Zucker
350 g gemahlene Mandeln (mit Haut)
2 TL gemahlener Zimt
125 g + etwas Puderzucker
ca. 4 EL Mandelblättchen
Backpapier
Frischhaltefolie
Zubereitung:
1. 2 Eiweiß und 1 Prise Salz steif schlagen. Unter weiterem Schlagen Zucker einrieseln lassen und weiterschlagen, bis er sich ganz gelöst hat. Gemahlene Mandeln und Zimt mit einem Teigschaber darunterheben und kurz glatt verkneten.
2. Teig auf Backpapier legen, Frischhaltefolie darauflegen und den Teig 12 cm dick ausrollen. Tannenbäume (ca. 6 cm) ausstechen. Auf mit Backpapier ausgelegte Bleche legen.
3. 1 Eiweiß und 1 Pr. Salz steif schlagen. Unter weiterem Schlagen 125 g Puderzucker einrieseln lassen. Kekse damit bestreichen. Mandelblättchen darauf verteilen. Im vorgeheizten Ofen (E-Herd: 150 °C/Umluft: 125 °C/Gas: Stufe 1) auf der untersten Schiene (Gas: s. Herdhersteller) ca. 15 Minuten backen (nach ca. 5 Minuten abdecken). Auskühlen lassen. Mit Puderzucker bestäuben.
https://recipeswap.org/fun/wp-content/uploads/Finer_Kitchens/zimtbaumchen.jpg
3 fresh egg whites
Salt
250 g sugar
350 g ground almonds (with skin)
2 TL ground cinnamon
125 g + extra powdered sugar
appr. 4 EL sliced almonds
parchment paper
plastic wrap or waxed paper
Preheat oven to 300F.
Beat two of the egg whites and a pinch of salt to stiff peaks. Sprinkle the sugar over the eggwhites and continue beating until the sugar is incorporated. Fold in the ground almonds and cinnamon. Briefly knead until smooth.
Spread the plastic wrap on the counter, turn out the dough, and roll 12 cm thick (I think the recipe meant to say 12 mm, which is a little less than ½” thick). Cut Christmas trees with a cookie cutter (appr. 2” inch size), and place on parchment paper lined baking sheets.
Beat the remaining eggwhite and a pinch of salt until stiff. Beat in 125 g. powdered sugar. Brush the cookies with the meringue. Divide the almond slices over the cookies.
Bake in preheated oven on the lowest level approximately 15 minutes. Cool. Dust with more powdered sugar.
Zimtbäumchen
Zutaten für ca. 45 Stück:
3 frische Eiweiß (Gr. M)
Salz
250 g Zucker
350 g gemahlene Mandeln (mit Haut)
2 TL gemahlener Zimt
125 g + etwas Puderzucker
ca. 4 EL Mandelblättchen
Backpapier
Frischhaltefolie
Zubereitung:
1. 2 Eiweiß und 1 Prise Salz steif schlagen. Unter weiterem Schlagen Zucker einrieseln lassen und weiterschlagen, bis er sich ganz gelöst hat. Gemahlene Mandeln und Zimt mit einem Teigschaber darunterheben und kurz glatt verkneten.
2. Teig auf Backpapier legen, Frischhaltefolie darauflegen und den Teig 12 cm dick ausrollen. Tannenbäume (ca. 6 cm) ausstechen. Auf mit Backpapier ausgelegte Bleche legen.
3. 1 Eiweiß und 1 Pr. Salz steif schlagen. Unter weiterem Schlagen 125 g Puderzucker einrieseln lassen. Kekse damit bestreichen. Mandelblättchen darauf verteilen. Im vorgeheizten Ofen (E-Herd: 150 °C/Umluft: 125 °C/Gas: Stufe 1) auf der untersten Schiene (Gas: s. Herdhersteller) ca. 15 Minuten backen (nach ca. 5 Minuten abdecken). Auskühlen lassen. Mit Puderzucker bestäuben.
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